Aktuelt

Etablert i Norges minste kommune

TESS har satset på en lokal forankring på Kvitsøy til gigantprosjektet E-39 Rogfast.


Som samarbeidspartner til de store anleggsentreprenørene har TESS etablert en Riggshop ikke langt fra det som blir verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel. Gigantprosjektet vil pågå frem til 2033.
Virksomheten er betjent på dagtid og åpen for alle. Det er også en selvbetjent del for avtalekunder, som er tilgjengelig hele døgnet.
TESS har fokus på lokal forankring og har ansatt Bjørn Henning Pettersen fra Kvitsøy som avdelingsleder. Pettersen forlot jobb i oljebransjen, til fordel for sin nye arbeidsplass på Kvitsøy.
- Arbeidsplassen passer meg perfekt, og reiseveien kunne ikke vært bedre. Nå drar jeg bare rett over sundet for å komme meg på jobb, sier Pettersen.

Norges minste kommune

Kvitsøytunnelen, som blir en 4,1 kilometer lang sidearm til den rekordlange Boknafjordtunnelen, vil gjøre landets minste kommune uavhengig av ferjer. Det første spadestikket ble tatt i september 2021. Kvitsøy er Norges minste kommune med 525 innbyggere fordelt på seks bebodde øyer, og et samlet areal på kun 6,17 kvadratkilometer.

Glad ordfører

Ordfører Stian Giil Bjørsvik (Krf) på Kvitsøy er glad for at lokalsamfunnet har fått en ny butikk, i tillegg til den tradisjonelle dagligvarebutikken.
-Vi ønsker oss arbeidsplasser på øya. At TESS gikk inn for en fast etablering med lokal arbeidskraft, har gitt en ekstra dimensjon for oss og våre innbyggere. Dette i motsetning til eventuelle leverandørbedrifter som kun er ute etter å skumme fløten av veianlegget, uten å legge igjen noe hos oss, fastslår ordfører Bjørsvik. Han håper at TESS har kommet for å bli.

For mer informasjon, ta kontakt:
Avdelingsleder Bjørn Henning Pettersen, 404 13 661
[email protected]


Nanobobleprosjektet som kommer hele næringen til gode

Gigante Salmon, Fishbase Group, LetSea og TESS har inngått en samarbeidsavtale om et forskningsprosjekt, med SINTEF som utførende part.

 

LetSea har i flere år jobbet med forskning for å optimalisere landbasert produksjon. Oksygen og innløsing av oksygen er et av de mest kritiske faktorene for optimal tilvekst og fiskehelse. Med bakgrunn i dette iverksatte LetSea, i samarbeid med SINTEF, et prosjekt for å teste ut nanoboblers egenskaper og innvirkninger på fisk og fiskens miljø. Prosjektet har en ramme på to millioner kroner og støttes med 50 prosent fra Regional Forskningsfond Nordland. Prosjektet gjennomføres denne våren og vil publisere resultater som kommer hele næringen til nytte. LetSea har inngått et samarbeid med TESS, Fishbase Group, Gigante Salmon, som industripartnere i prosjektet.

 

Bruksområder innen flere bransjer

TESS er leverandør av utstyr for produksjon av nanobobler. Det er gjort en rekke installasjoner, spesielt i det amerikanske markedet, med tilhørende studier av effekter. TESS har introdusert utstyret til bruksområder innen flere bransjer i Norge. «For oss er det viktig å dokumentere de effekter oksygenering med nanobobler kan ha», sier segmentdirektør Jan Eric Haagensen hos TESS. «Vi tror nanobobler vil få en bred anvendelse også i det norske oppdrettsmiljøet».

Oksygenering med nanobobler kan ha en rekke effekter som bidrar til bedre økonomi, fiskevelferd og miljø. Med nanobobler reduseres oksygenforbruket, samt energiforbruket grunnet utstyrets enkle driftsbehov. Nanoboblene oppfører seg som ladede partikler med nøytral oppdrift i vannet og det oppnås en jevnere fordeling og mindre tap til atmosfæren. Det er dokumentert bedre tilvekst og i tillegg indikerer studier at oksygenering med nanobobler gir mindre biofilm på karveggene og nedbrytning av algegiftstoffer.

 

Utvikle fremtidens lakseproduksjon

LetSea AS har etablert en infrastruktur på land for bl.a. å kartlegge effekter på fisk og karmiljø ved bruk av alternative teknologier. Sintef har et laboratorium for studier på karmiljø. «Letsea og Sintef samarbeider på en rekke landbaserte prosjekter der fiskevelferd og ernæring i kombinasjon med vannmiljø er sentralt» sier Forskningsleder Henriette Hansen hos LetSea. «For oss er det viktig å utforske ny teknologi som kan utvikle fremtidens lakseproduksjon med bærekraft og fiskevelferd i fokus».

Gigante Salmon er i ferd med å etablere et anlegg for landbasert produksjon av laks og Fishbase Group produserer i dag post-smolt til markedet. Eirik Sørgård er styreleder for begge selskapene. «Begge selskapene har strategier med fokus på fiskevelferd, miljø og økonomi. Gigante Salmon er i etableringsfasen og ønsker å ta nye løsninger i bruk. Fishbase Group skal utvide sin virksomhet og optimere eksisterende produksjon.» «Det er derfor naturlig at selskapene samarbeider på denne typen prosjekter» sier Sørgård som avslutningsvis påpeker at «Gigante Salmon skal produsere med basis i et gjennomstrømningsanlegg, mens Fishbase Group bruker resirkulering i deler av sin produksjon. Det blir spennende å se om bruk av nanobobler gir ulike effekter for de to produksjonsformene.»

 

Kontaktpersoner:

TESS, segmentdirektør Jan Eric Haagensen, [email protected] , mobil 98 84 54 63

Hvor mye vil du spare?

Forsyningsløsninger fra TESS generer en rekke betydelige fordeler:

 • Skalerbare løsninger med 24/7-tilgang
 • Alltid varer på lager når du trenger det
 • Ingen kostnad før uttak
 • Full kontroll på forbruk
 • Automatisk bestilling og etterfylling
 • Økonomisk og tidsbesparende
 • Miljøvennlig - reduserer utslipp og svinn

  TESS tar ansvar for ditt lager.

  For mer informasjon, ta kontakt med:

  Roar Kleven | 905 64 156 | [email protected]
 •  

  3 års garanti på hydraulikkslanger
  Som første og eneste leverandør i Norge har TESS etablert 3 års garanti på hydraulikkslanger. De garanterer lengre levetid på slangene gjennom ordningen, som et ledd i en bærekraftig utvikling for kundene og miljøet.
  Med over 40.000 slangeprodukter kan TESS garantere at ditt slangebehov er godt ivaretatt. I porteføljen finner du bransjens største merkenavn, som IVG, Gates, Manuli, Trelleborg og Manda

  3 års garanti på hydraulikkslanger

  Som første og eneste leverandør i Norge har TESS etablert 3 års garanti på hydraulikkslanger. De garanterer lengre levetid på slangene gjennom ordningen, som et ledd i en bærekraftig utvikling for kundene og miljøet.

  Med over 40.000 slangeprodukter kan TESS garantere at ditt slangebehov er godt ivaretatt. I porteføljen finner du bransjens største merkenavn, som IVG, Gates, Manuli, Trelleborg og Mandals.

   

  For mer informasjon, ta kontakt med:

  Ole Kristian Østborg | 47 68 74 04 | [email protected]

   

  Slangevakt

  Når en slange ryker, er TESS nærmest. Med 130 lokasjoner over hele landet er sertifiserte servicemedarbeidere tilgjengelige i nærheten døgnet rundt. Ring 02018 og du settes til Slangevakt nær deg.

   


  Mandals og TESS samarbeider

  Mandals og TESS har inngått et samarbeid angående distribusjon av hele sortimentet til Mandals, med hovedvekt på landbruks- og brannslanger.

  De sterke norske bedriftene har til sammen 300 års drift og samarbeidet medfører en rekke fordeler for kundene. Som preferert distributør kan TESS levere kortreiste varer fra Mandals rekordraskt, inkludert bestselgere som Guardman og Dragman. Slangene er produsert i Norge og presterer på det høyeste operasjonelle nivået på en kostnadseffektiv måte, tilpasset kundenes krav og behov.

  – Det er svært hyggelig å kunne inngå samarbeid med TESS, som er Norges største slangeleverandør. TESS deler de samme satsningsområder som Mandals som blant annet er brann & redning, havbruk, fornybar energi, industri, entreprenør og samtidig et stort fokus på bærekraft, sier Kai Heddeland, salgssjef i Mandals.

  Heddeland forteller at TESS nå vil få tilgang til hele produktsortimentet til Mandals som preferert leverandør.

  – Det har vært svært viktig for Mandals å sikre at eksisterende kunder som blir videreført til TESS fortsatt vil velge Mandalsslanger og at TESS får bedre tilgang til Mandalsslanger enn de har hatt tidligere.

   

  Banebrytende bedrift

  Mandals AS ble etablert i 1775 og er en pioner på flatrullingsslanger. I 1927 startet produksjonen av brannslanger og allerede i 1935 ble slangene produsert ved hjelp av egentilvirket sirkulær vevstol, som var starten på slik dagens brannslanger produseres.

  I dag er Mandals AS en del av Michelin-gruppen og en ledende produsent av flatrullingsslanger for et bredt spekter av bransjer og applikasjoner over hele verden.

  – Vi ser frem til et konstruktivt og hyggelig samarbeid med TESS fremover, sier Heddeland.

  Størrelsen på avtalen er estimert til 10-15 millioner årlig.

   

  For mer informasjon, ta kontakt med Nils Iversen; [email protected]

  Se info om Guardman og priser

  IM utsettes til 2023

  Den populære messen skulle egentlig vært avholdt 23.-24. mars i Telenor Arena på Fornebu. Fra tidligere har messen vært utsatt ved to anledninger, både i 2020 og 2021.

  – Vi er lei oss for at vi nok en gang må utsette messen, men etter smitteutviklingen den siste tiden har vi dessverre ikke noe valg, forteller messeansvarlig Eve Åshaug Jacobsen.

  – Alle utstillere vil beholde sin plass og vi fortsetter planleggingen av Industriens Motemesse og Markedsplass.

  Velkommen til Industriens Motemesse og Markedsplass i Telenor Arena
  22. – 23. mars 2023 – større og enda bedre!