Aktuelt

Støtter barn og unge med millioner

Tirsdag 21. september ble 24 forventningsfulle representanter invitert til TESS-huset på Vitbanki Lier for å motta tildelingsdiplomene fra Stiftelsen Erik Jølberg. Stiftelsen støtter allmennyttige formål for barn og ungdom innen Lier kommune for tredje år på rad.

Utdelingen ble som i fjor arrangert utendørs på TESS-huset i Industriveien. I år oversteg beløpet 2,5 millioner,som ble overført umiddelbart på konto til vinnerne.

Glade vinnere
Erik Jølberg startet med å presentere seg selv og Stiftelsens viktigste formål under sin velkomsttale. Representantene ble ropt opp for å motta diplomene på podiet med tildelt beløp.

I tillegg til de oppmøtte ble noen søkere satt på venteliste med krav om at visse betingelser skulle oppfylles før støtten blir utlevert.

Fra styret og utvelgelseskomiteen deltok også Line Roll-Lund, Håkon Jølberg, Erik Skau, Nils Petter Steen, Øystein Tronvik og nyvalgt daglig leder Ansgar Karlsen.

Signerte med Hæhre Entreprenør AS

I forrige måned ble tilsvarende Hovedavtaler signert med Rental Group og Isachsen Anlegg AS.

Avtalene omfatter slanger, armatur og tilhørende tekniske tjenester, samt øvrige drifts- og vedlikeholdsprodukter (DVHP) for en årlig verdig på min. 30 MNOK.

Hæhre & Isachsen gruppen endrer konsernnavnet sitt til Infra Group. Det nye navnet Infra Group, er uavhengig av merkevarene i divisjonene og de underliggende selskapene.

Navnet Infra Group henspiller på ordet i infrastruktur innenfor anleggssektoren, sier Peter Kvisgaard, juridisk direktør/visekonsernsjef i Infra Group.

De fire divisjonene opererer innenfor entreprenørvirksomhet, utleie og kjøp/salg av anleggsmaskiner og utstyr, massehåndtering, samt eiendoms- og tomteutvikling og består av selskapene HI Entreprenører (Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Kruse Smith Anlegg og Zenith Survey), Rental Group, NOMAS (Norsk Massehåndtering) og Dekar Tomteutvikling.

TESS kjøper danske Fontenay

– Oppkjøpet av Fontenay gir oss et fotavtrykk i onshore-markedet i Danmark, forteller North Sea Alliance Manager i TESS Bent-Ole Hilbert.

Fontenay ble etablert i 1992 og er en forhandler av slanger, koblinger og tilhørende produkter, med hovedvekt inn mot markedene transport, energi, næringsmidler og farmasi.

Målsettingen om å levere kvalitetsprodukter som frembringer den høyeste grad av sikkerhet for både mennesker og miljø, samsvarer godt med TESS målsettinger.

Fontenay vil fortsette sin nåværende form under samme navn, men som et «TESS-firma».

TESS Danmark består av to lokasjoner i Esbjerg og Frederikshavn. TESS Esbjerg har en solid rolle i det danske olje- og gassmarkedet og TESS Frederikshavn jobber mot havbruk, samt det lokale markedet i Nord-Jylland.

– Kunder av både Fontenay og TESS etterspør høy kvalitet, fleksibilitet og lokal tilstedeværelse. Med overtakelsen kan vi sammen tilby eksisterende og fremtidige kunder et enda bredere spekter av service og tjenester, sier direktør i TESS Danmark Michael Larsen.

Etablert i Norges minste kommune

TESS har satset på en lokal forankring på Kvitsøy til gigantprosjektet E-39 Rogfast.


Som samarbeidspartner til de store anleggsentreprenørene har TESS etablert en Riggshop ikke langt fra det som blir verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel. Gigantprosjektet vil pågå frem til 2033.
Virksomheten er betjent på dagtid og åpen for alle. Det er også en selvbetjent del for avtalekunder, som er tilgjengelig hele døgnet.
TESS har fokus på lokal forankring og har ansatt Bjørn Henning Pettersen fra Kvitsøy som avdelingsleder. Pettersen forlot jobb i oljebransjen, til fordel for sin nye arbeidsplass på Kvitsøy.
- Arbeidsplassen passer meg perfekt, og reiseveien kunne ikke vært bedre. Nå drar jeg bare rett over sundet for å komme meg på jobb, sier Pettersen.

Norges minste kommune

Kvitsøytunnelen, som blir en 4,1 kilometer lang sidearm til den rekordlange Boknafjordtunnelen, vil gjøre landets minste kommune uavhengig av ferjer. Det første spadestikket ble tatt i september 2021. Kvitsøy er Norges minste kommune med 525 innbyggere fordelt på seks bebodde øyer, og et samlet areal på kun 6,17 kvadratkilometer.

Glad ordfører

Ordfører Stian Giil Bjørsvik (Krf) på Kvitsøy er glad for at lokalsamfunnet har fått en ny butikk, i tillegg til den tradisjonelle dagligvarebutikken.
-Vi ønsker oss arbeidsplasser på øya. At TESS gikk inn for en fast etablering med lokal arbeidskraft, har gitt en ekstra dimensjon for oss og våre innbyggere. Dette i motsetning til eventuelle leverandørbedrifter som kun er ute etter å skumme fløten av veianlegget, uten å legge igjen noe hos oss, fastslår ordfører Bjørsvik. Han håper at TESS har kommet for å bli.

For mer informasjon, ta kontakt:
Avdelingsleder Bjørn Henning Pettersen, 404 13 661
[email protected]