Nyheter

Tradebroker avtale med TESS

Tradebroker: Viktig med riktig kvalitet

Nylig signerte Tradebroker avtale med TESS om levering av slanger, hydraulikk og tjenester til medlemsbedriftene for tre år med mulighet for ytterligere 2 år (opsjon).  Pr. idag har TESS også avtale om leveranser av drift- og vedlikeholdsprodukter (DVHP).

- Det er viktig for oss og våre medlemmer at avtalene vi inngår er av riktig kvalitet og med riktige partnere, sier Terje Fagervik, daglig leder i Tradebroker.

Tradebrokeravtalen kan ha et årlig omfang på 50 millioner kroner for TESS, med mulighet for ytterligere potensiale. - For å være relevante er det viktig at vi inngår avtaler som vi forplikter medlemmene til å benytte seg av. Det er også viktig at kvalitet, sertifikater, HMS og etikk er omfattet av gode rutiner, sier Fagervik.

Storkundeansvarlig i TESS, Frode Soot understreker betydningen av å følge opp medlemsbedriftene og markedsføre at TESS er valgt som leverandør nummer 1.

- Tradebroker har 57 medlemmer, 44 av dem er potensielle kunder av TESS. De offentlige medlemmene som er forpliktet til å velge TESS innen slanger, hydraulikk og tjenester er Avinor, Statnett, Posten, Skagerak Energi, Helgeland Kraft og Østfold Energi, sier Frode Soot.

- TESS er sterke på kundeoppfølging og jobber tett på kundene der de er. Det er viktig for oss når vi inngår slike avtaler at merkevarekunnskap og omdømme er sterkt, sier Endre Klungland, senior avtaleansvarlig i Tradebroker.

TESS åpner servicesenter på Toten

Torsdag 2. januar åpner TESS nytt servicesenter på Toten, nærmere bestemt på Lena.

Avdelingsleder Anders Haukaasen får hjelp av selger Knut Arne Slåttsveen på deltid til å styre driften. Slåttsveen skal også jobbe som selger ved servicesenteret på Gjøvik.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger for at vi starter opp servicesenter på Toten. Dette er noe kunder i distriktet setter stor pris på, forteller Haukaasen.

TESS as leverer slanger, integrerte forsyningsløsninger og vedlikeholdsprodukter til næringsliv og offentlige virksomheter i Norge og utlandet. Konsernet har over 1200 ansatte i Norge, Europa, USA, Brasil og Singapore. TESS har servicesentre på mer enn 140 steder i Norge.

På åpningsdagen vil det bli omvisning på senteret og det vil bli servering av pølser, kaffe og kake.

– Jeg gleder meg veldig til å starte opp servicesenter på Toten. Dette har jeg god tro på.

Kraftsenter åpnet i Bergen

Digitalisering, roboter, sertifiseringer og alt innen sveisetilsett- og tjenester er samlet på ett sted under kraftsenter for sveis på Kokstad i Bergen.

- Dette er en stor dag for oss. Vi har satset mye på å virkelig bli et kraftsenter. Det er mange kriterier som skal oppfylles for at vi kan kalle oss det. Takk til alle som har bidratt, sa Erlend Gjerdevik, daglig leder av TESS Vest as under åpningen av kraftsenteret for sveis ved TESS Vest på Kokstad i Bergen.

- Sveising må kunne sies å være en av verkstedindustriens aller viktigste metoder. Historia om sveising startet for alvor på begynnelsen av 1900-tallet, med utviklinga av sveiseelektroder. Dette var en stor og viktig innovasjon som ganske raskt fortrengte andre metoder. Den var heilt avgjørende for å holde skipsfarten i gang under den andre verdenskrigen, og i gjenoppbyggingen etter krigen. Sveiseteknikken har vist seg å væra svært viktig i utviklinga av olje- og gassindustrien. Men som i alle andre næringer, må teknologien heile tida videreutvikles. I dag er det kanskje i digitalisering og automatisering det største innovasjonspotensialet ligger, sa fylkesvaraordfører Pål Kårbu da han foretok den offisielle åpningen.

Han mente at Kraftsenter for sveis er viktig for det nye Vestland fylke. Det nye storfylket bør ta en ledende rolle når det gjelder grønn konkurransekraft, digitalisering og kompetanseutvikling, understreket varaordføreren.

Sertifiseringer
Wangen Sveis og konsulenttjenester som etter oppkjøp er et heleid TESS-firma, har innredet en egen avdeling for sertifiseringer og testing av sveisere, loddere og maskiningeniører.

- Her forventer vi at det blir god etterspørsel, sier Dag Wangen. Han har bygget opp firmaet, men trekker seg nå tilbake og overlater det faglige til Jimmy Jahren og TESS.

Utstillere fra ESAB, Flexovit, 3M, Kobelco, JD sveiseservice, Mascot, Binzel, Reglo, Castolin, Lincoln Electric, Nippon gases, Bøhler Welding, Kiwa Norge og TESS produksjon bidro med det nyeste innen produkter, kunnskap, maskiner, roboter og tilsettmaterialer.

Bærekraftsmål
Fylkesvaraordføreren hadde registrert at TESS prøver å konkretisere FNs bærekraftsmål og invitert sentrale aktører i leverandørindustrien for å diskutere hvordan virksomheten kan bidra til å nå målene.

- Det lover godt for framtiden. Vi må alle prøve å strekke oss litt ekstra for å nå disse målene. Det positive er at det ser ut til å bli et konkurransefortrinn. Kundene setter i stadig større grad krav til grønn produksjon og grønne tjenester. Fremtidens bedrifter må derfor ta disse målene på alvor, sa han.

Fakta: Kraftsenter for sveis kjennetegnes ved service og tjenester, kunnskap og kompetanse, kurs, opplæring, møteplass, kundeoppfølging, lagerhold, gass, robotisering, automatiseringsutstyr fra markedets ledende produsenter, digitalisering og dokumentasjon.

AEO er TESS

Raske avgjørelser, konkrete kommunikasjonsstrukturer og en veloljet ledelse er avgjørende for å sikre seg de beste kjøpene. Og da Albert E. Olsen avsluttet sin virksomhet etter 117 år, demonstrerte TESS hvordan et godt kjøp gjennomføres.

– Ja, dette var skikkelig gøy, uttaler Erik Jølberg og hans høyre hånd Ansgar Karlsen når de etter en drøy uke har de fleste brikkene på plass i et kjøp bransjen ikke har opplevd tidligere.

Albert E. Olsen AS gikk konkurs og interessen fra TESS ble omgående meddelt. Mandag 12. august kl.09.00 la Jølberg inn bud på konkursboets aktiva (varelager og driftsløsøre) med akseptfrist kl.12.00.

Kl.11.59, etter en forutgående telefonsamtale fra bostyrer, kom aksepten. Dette mens en konkurrent var på vei fra Stockholm med fly for å starte forhandlinger.

I travle uker har følgende skjedd:
• 73 av de 137 tidligere AEO-ansatte har takket ja til jobb i TESS, og med de "gamle" produktene rundt seg, pluss noen nye er det en fornøyelse, blir det uttalt.

• AEO AS hadde før konkursen 16 lokasjoner, de fleste fra Trondheim og nordover. Noen steder flyttes varer og ansatte til TESS som fra før var lokalisert alle AEO-stedene, og noen steder flytter TESS inn i AEOs tidligere lokasjoner. Kunnskap samles og sterkere blir vi sammen uttaler Jølberg.

• Enkelte steder blir det forhandlet helt nye leiekontrakter og to blir der de nå er.

Adresseavisens Ståle Langørgen og Ann Iren Bævre skriver følgende om oppkjøpet:

Konkurrent overtar Albert E. Olsen
«For de ansatte hos Albert E. Olsen i Fossegrenda begynte arbeidsdagen med allmøte og beskjed om at de har fått ny eier.

– Det er jo en årsak til konkursen, så hvis vi bare viderefører alt som før, så vil det ikke bli noe bedre. Vi er nødt til å gjøre noen endringer for å skape lønnsomhet, sier gründer og daglig leder Erik Jølberg i TESS as til Adresseavisen.

… Jølberg sier at de to virksomhetene til dels har overlappende sortiment, kundeforhold og leverandører, og at man på enkelte steder vil ha dobbel dekning både når det gjelder bemanning og lokaler.

– Det vil bli effektivisering, men de arbeidsplassene som blir med videre, vil bli mye tryggere, sier Jølberg.»

AEO hadde før konkursen ca. 400 mill. i omsetning, noe som betyr ca. 15% i økning for TESS som omsatte for 2,6 milliarder i 2018. Dette vil styrke konkurransefordelene betydelig med flere fagfolk og større utvalg under ett tak.

– Det er det kundene ønsker og krever, uttaler herrene Jølberg og Karlsen.

– Noen vil kalle dette strukturrasjonalisering, og det er det. Konkurransen fra lavpriskjeder og netthandel med "engangsverktøy" griper om seg og truer til dels faghandelen. Ved å markere oss som en Teknisk Faghandel som ikke bare har fagfolk, men kvalitetsverktøy og -maskiner som kan bistå med arbeidet samtidig som vi yter service, ser vi fremtiden lyst i møte, avslutter Jølberg.

Svein Harry Lund og Trygve Risan Olsen ble tatt med på 
hilserunde på TESS-huset av Ansgar Karlsen og Frode Soot.

Hvordan rakk dere alt dette?

– Vi har ledere som tar ansvar, og Equinor har skolert oss i krisehåndtering. Den kunnskapen ble brukt og resultatet betrakter vi som meget vellykket. Fornøyde kunder og fornøyde medarbeidere slik som det skal være.

Logistikksenteret i Oslo flyttes i det vesentligste til Trondheim for å styrke det lokale lagerholdet og gi kundene flere kortreiste varer. Deler av varelageret lokaliseres til TESS hovedlager i Lier.

Enkelt valg
Fra AEOs sentrale ledelse i Trondheim har Trygve Risan Olsen fått stilling som drift- og butikkansvarlig i TESS. I tillegg tiltrer blant andre Svein Harry Lund stillingen som senior kundekonsulent.

– Vi trives allerede godt med nye utfordringer og nye muligheter, og det gleder oss spesielt at mange av våre tidligere kollegaer følger med til TESS, uttaler de to som til sammen hadde mer enn 45 års ansiennitet i AEO.

Risan Olsen var ikke fremmed for tilbud fra andre aktører, men valget var såre enkelt.

– Jeg valgte TESS fordi det er et norskeid firma med gode grunnverdier, på lik linje med AEO. De ønsker å videreutvikle sine ansatte, og det betyr mer enn noe annet for meg.

Tore Monsen fra AEO ønskes velkommen til TESS Vest av regionleder Erlend Gjerdevik.

Artikkel fra Rana Blad

Artikkel Adresseavisen

Artikkel fra adressa.no

1,5 millioner til barn og ungdom i Lier

Stiftelsen Erik Jølberg delte for første gang ut midler til allmennyttige formål og studier.

Av de 34 innkomne søknadene kom Stiftelsens faglige råd, bestående av Line Roll-Lund, Håkon Jølberg og Øystein A. Tronvik, frem til 18 foreninger/klubber og én student som med styrets samtykke skal få glede av støtte. De heldige er:

1.Lier Speidergruppe

CAMELCK

Elvebyen Sportsdanseklubb

Fun Friday

Go Hegg Skifest

Høvik og Lier Skolekorps

Lars Lien Ankile

Lier Idrettslag Sjåstad Vestre Lier

Lier e-sport

Lier IL Fotball

Lier IL Håndball

Lier Svømmeklubb

Sjåstad Samfunnshus

Sjåstadklubben

Skikongen Thorleif Haugs venner

Stoppen Sportsklubb

Stronghytta

Tranby Turn

Vitbank og Moserud Velforening


14. oktober møtte representanter fra alle vinnerne til overrekkelse av tildelingsbrevene. Totalt ble det delt ut 1,5 millioner kroner.

CAMELCK sto for kveldens underholdning med en selvlaget sang.

Vi takker for alle mottatte søknader og ser frem til enda flere i 2020. Søknadsskjema finner dere her.