Nyheter

Industrifokus blir TESS

Tekst og foto: Lasse Brekke

Før inngangen til 2018 ble alle frittstående forhandlere i Tools-kjeden fristilt. TESS kjøpte opp både ICO i Fauske og nå Industrifokus i Porsgrunn, som begge har sin fortid under Tools-paraplyen.

– Vi var to som startet opp Industrifokus med en aksjekapital på 500.000,-, og når vi åpnet butikken hadde vi en lagerbeholdning på 1,5 millioner kroner. Vi hadde 4-5 sentrale leverandører som vi hadde kreditt hos i over ett år, og betalte når vi hadde mulighet. Det skal ikke være mulig å starte slik vi gjorde med den aksjekapitalen. Vi startet med fire tomme hender, kjøpte to ringpermer og kulepenner, så satte vi i gang, sier 
Rønningen.

– Vi tok over dagens lokaler i august 1999 og jobbet døgnet rundt for å bli ferdig med butikken, forteller Rønningen.

Rønningen signerte en avtale med Tools som frittstående forhandler. Tools var selv unge i bransjen etter å ha startet opp virksomheten tidligere samme år.

1. november samme år åpnet de dørene for første gang i Drangedalsvegen 100, kun tre måneder etter overtakelsen av lokalene.

– Vi ordnet butikken kl. 05-08, jobbet med kundene mellom 08-16, og på kvelden styrte vi ordre og ryddet butikken. Jeg har egentlig aldri hatt en vanlig 08-16-jobb, men det er det som må til og det er sånn jeg trives best, forteller Rønningen.

I 2017 hadde Industrifokus en omsetning på om lag 44 millioner kroner og en lagerbeholdning på ca. 4 millioner.

Paralleller til TESS
Likhetstrekkene fra Industrifokus til barneårene i TESS er merkbare; To gründersjeler med pågangsmot og en felles visjon om å lykkes er en blåkopi på Jølberg og Nygaards eventyr.

Med kunnskapen og ekspertisen som Industrifokus besitter kombinert med markedsposisjonen og kvalitetsprodukter fra TESS, har begge parter store forventninger til samarbeidet.

– Vi står nå i posisjon til å endre oss til det bedre med nye eiere, og det ser vi frem til, forteller Rønningen.

Utvikling og samarbeid
Det er lagt ned betydelig jobb med bearbeiding av avtaleverket fra Tools siden oppkjøpet var klart.

– Det viktigste for oss er at kundene vet at det er Industrifokus de alltid har handlet hos, ikke Tools, sier Rønningen.

– Vi gjør det samme vi har gjort hele tiden, samtidig som vi jobber med å videreføre flere store og betydelige avtaler inn i TESS-systemet.

Industrifokus har en noe dreid fokus på kjernevirksomhet enn TESS, som forsterker bredden av kunnskap og utvider kundemassen.

– Vi har mer fokus mot kulelager, transmisjoner, skruer, festemidler og lignende. Fokuset vårt er utelukkende rettet mot proffmarkedet. Vi er veldig gode på service. Vi er ikke de billigste, men vi er veldig gode på det vi driver med og det vet kundene.

Planen for Industrifokus er å jobbe tettere med TESS-bedriftene JD Sveise-service og TESS Porsgrunn for en felles samarbeid i Grenlandsområdet.

– Det er bred enighet om samarbeidet for å bli en totalleverandør i flere segmenter.

Smidig oppkjøp
Forhandlingsmøtet mellom TESS og Industrifokus gikk raskt og smidig. Begge partene fant tonen med en gang og overtakelsen var enkel og ryddig.

– Dette føltes helt naturlig, vi var på samme side. Det var flere aktører på banen som ønsket samarbeid med oss, men vi stoppet alle fordi vi visste at TESS var riktig for oss.

– Vi tenker som TESS tenker, og håpet og troen er å komme lettere i posisjon til å ta markedsandeler sammen med TESS. Det er en motivasjonsfaktor at vi har avsluttet samarbeidet med Tools og får TESS på laget.

TESS og EIVA-SAFEX går sammen

TESS gruppen har over de siste 50 år utviklet seg til et ledende konsern for norske virksomheter innenfor industri, bygg og anlegg, onshore, offshore og subsea og har fulgt norske virksomheter ut i verden med nye etableringer.

For å styrke sin satsing på digitale løsninger og sveiserelaterte produkter har TESS kjøpt 70% av aksjene i Eiva Safex AS m.v.f. 1. mai 2018.

Eiva Safex skal ikke endre navn eller struktur og vil ha samme daglige leder og lederteam som i dag og dagens aksjonærer VESS AS fortsetter med 20 % og Praxair Norge AS med 10 % av aksjene. TESS konsernet har etter dette over 1000 ansatte og omsetning opp mot 3 Milliarder inkludert etableringer i Aberdeen, Esbjerg, Houston, Brasil og Singapore.

TESS er fra før Norges største leverandør av sveiserelaterte varer og tjenester og eier også JD Sveiseservice AS i Telemark.- TESS har utviklet logistikkløsninger som er digitalisert innenfor automater og containere og Eiva Safex har digitale løsninger for sakkyndig kontroll av løfte- og lasteutstyr og internkontroll.

Dette tilfører kundene spisskompetanse og bedre løsninger også for HMS.Samarbeidet vil også bli presentert på Industriens Motemesse i Oslo 27-29. september 2018 samtidig som TESS markerer sitt 50-års jubileum.

For ytterligere informasjon kontakt:
Erik Jølberg
TESS CO
ej@tess.no 
Mobil 905 26 265

Gir bort 1000 hansker

TESS sponser Hold Norge Rent med 1000 par hansker, spesielt tiltenkt årets Strandryddedag 5. mai. TESS overrakte hanskene til stor begeistring fra foreningen.

– Dette er vi meget glade for. Vi har et stort behov for hansker, så disse vil komme meget godt med, sier prosjektleder Mari Mo Osterheider ved Hold Norge Rent.

Strandryddedagen ble etablert i 2011 og er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent, der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet.

Dugnaden er Norges største kollektive ryddedugnad.

Fokus på miljø
TESS har i en årrekke implementert miljøtiltak som primærfokus i sin produksjon. Hanskene som TESS fører holder høy standard og er EN420- og EN388-godkjent.

Et annet godt eksempel er ECOfeeder; en egenutviklet resirkulerbar fôrslange, hvor TESS tilbyr en bærekraftig miljøsirkel med gjenbruk av fôrslanger i to generasjoner.

Vi oppfordrer andre bedrifter til å bidra til Strandryddedagen.

Kort om TESS:
TESS, som er kjent som landets ledende leverandør av slanger for alle formål med tilhørende service og tjenester, er også Norges største leverandør av sveiseprodukter og sterkt voksende som leverandør av hydrauliske systemer. TESS er også en betydelig leverandør av produkter til drift og vedlikehold. Kundene er profesjonelle brukere innen Subsea, offshore, maritime, industri, havbruk landbruk og entreprenørvirksomhet. TESS-konsernet har ca. 900 ansatte og 113 servicesentre i Norge.  I tillegg kommer etableringer i USA, Brasil, Danmark, Skottland og Singapore. TESS solgte varer og tjenester for 2,872 milliarder kroner i 2016. www.tess.no

TESS kjøper seg inn i PSO

Med en fremtidsrettet strategi har TESS as kjøpt 70% av aksjene i PSO AS, som ble stiftet av to unge gründerne med felles pasjon og interesse i salg av rørteknisk og slangeteknisk utsyr.

Thomas Engen har en mastergrad i økonomi og er en gründersjel med stor interesse for teknisk utstyr. Bård Arve Valstad er utdannet siv.ing i teknisk Kybernetikk fra NTNU. Begge ga opp godt betalte jobber for å satse på PSO på heltid.

– I etterkant kan det virke helt sprøtt å hoppe av disse jobbene for å følge drømmen, men det gikk jo bra, forteller en smilende Engen.

PSO holder til på Forus i Stavanger og leverer produkter og tjenester på landsbasis både offshore og onshore. Med et bredt utvalg av kunder som bidrar til en kontinuerlig utvikling og utvalg av produkter og tjenester, har PSO sin virksomhet hovedsakelig rettet mot olje- og gassindustri, entreprenører og offentlig sektor.

Visjonen til PSO er å være den ledende leverandøren av de produkter og tjenester de tilbyr i det norske markedet.

 

Forbli best i bransjen

Fra første dag har forretningsideen og strategien vært enstydig: PSO skal levere teknologiske og innovative produkter som vil gi kundene et konkurransemessig fortrinn.

For TESS er å forbli best i bransjen en kontinuerlig prosess, derfor er det ingen tilfeldighet at fokuset sammenfaller med kjerneområdene til TESS. Strategien er enkel: Tilby kundene en trygg, tverrfaglig og komplett tjeneste.

– PSO blir et godt supplement til utvidelse av vårt sloganbegrep «Teknisk Faghandel». For TESS er det viktig å trygge kundene med kompetanse, erfaring og kvalitetsprodukter, forteller teknisk direktør Ansgar Karlsen i TESS as.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

TESS: Ansgar Karlsen, ak@tess.no

Megastore på Kokstad

Megastore på Kokstad er nå åpnet og Megastoreansvarlig Rose Mari McLeman ønsker velkommen!

TESS har som mål å samarbeide med de beste i alle ledd, og når det kom til arbeidstøy ble Mascot det naturlige valget. Nå starter de sammen en Megastore på Kokstad.

Tekst: Lasse B. Brekke

Mascot er en dansk virksomhet med skandinavisk tilnærming, med eksport til det meste av verden. De har ansatte også i Vietnam, Tyskland og 14 andre land som jobber med å utvikle, produsere, markedsføre og selge verdens beste arbeidsklær og vernefottøy.

TESS Bergen Megastore på Kokstad utenfor Bergen åpnet 13. mars, og ligger i TESS Vest as sine lokaler. Butikkarealet er på godt anvendelige 220 m2.

Hovedutvalget av arbeidstøy og vern i butikken vil være TESS- og Mascot-produkter, men beholdningen vil også suppleres med andre leverandører. Dette vil gi kundene et godt og bredt sortiment. TESS jobber fremdeles med å komplettere sortimentet for å tilby kundene et rikelig og kvalitetsmessig godt sortiment. Butikken vil også ha et bredt utvalg innen personlig verneutstyr som briller, hjelmer, øreklokker, sko, åndedrettsvern, osv.

Fra lager til flerbruksrom
Første etasje vil fungere som et servicesenter, med hovedfokus mot proffmarkedet. Her vil det være vernebekledning for håndverkere, entreprenører og industrimarkedet.

Det blir et showroom/møterom og prøverom på mesanin, hvor et utvalg produkter for segmentene TESS fokuserer på vil være representert (Havbruk, Entreprenør, Shipping, Offentlig og selvfølgelig Olje & Gass).

– Mesaninen gjør det også mulig for oss å holde kundemøter, produktopplæring, leverandørmøter og lignende, forteller butikkansvarlig Rose Mari McLeman.

Aktiviteter på åpningsdagen
På åpningsdagen 13. mars var det kampanjepriser på utvalgte produkter.

Det ble også enkel servering av mat og drikke, og leverandører stilte med representanter som var klare til å bistå med kunnskap og service.

Daglig leder i TESS Vest as, Erlend Gjerdevik, holdt åpningstalen og alle fremmøtte kunder kunne være med på en loddtrekning med fine premier.