Nyheter

Heder til to staute sogninger

Stor stas på Sogndal Hotell fredag den 29. september. Helge Reksnes og Arve Øvretun ble begge tildelt Norges Vels fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste hos TESS. Ordfører Jarle Aarvoll i Sogndal stod for overrekkelsen til applaus fra arbeidskollegaer og styreleder Frode Soot og daglig leder Øyvind Brox i TESS Nord as. Gunnar Yttri krydret begivenheten med et kulturelt bidrag.

Begge de staute sogningene har vært med fra starten av TESS Sogn for drøyt 30 år siden. Helge hadde tyvstartet og jobbet hos vår forhandler i et par år før han begynte i TESS. Arve Øvretun startet en måned senere. Begge er kjent for god kundebehandling og solid produktkunnskap som er samlet gjennom 30 år i servicesenteret. Og når det kommer til kunnskap om kjerneproduktene til TESS, står de sjelden fast. Helge i Sogn Helge Reksnes har vært avdelingsleder for TESS Sogn siden starten, også leder for TESS Årdal da det servicesenteret ble etablert som TESS servicesenter nummer 100 i 2008. Og i alle år har han løftet blikket og fulgt nysgjerrig med på utviklingen og deltatt i en rekke fagfora,

Heder til to staute sogninger
Stor stas på Sogndal Hotell fredag den 29. september. Helge Reksnes og Arve Øvretun ble begge tildelt Norges Vels fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste hos TESS. Ordfører Jarle Aarvoll i Sogndal stod for overrekkelsen til applaus fra arbeidskollegaer og styreleder Frode Soot og daglig leder Øyvind Brox i TESS Nord as. Gunnar Yttri krydret begivenheten med et kulturelt bidrag.

og vært en god ambassadør internt erfaringer og kunnskap fra disse fora. Og fortsatt er han stadig på jakt etter forbedringer og muligheter. Sammen med resten av TESS i Sogndal har han bygget opp et godt arbeidsmiljø humør og trivsel. Et miljø som Helge ofte supplerer med parodier av norske bygdepersonligheter.

30 år uten en sykedag
Arve var bare 18 år da han begynte i TESS. Siden har han vært i jobb, hver dag og uten en sykemelding. God helse kombinert med gode holdninger er hemmeligheten. Det er Arve mange kunder spør etter når de henvender seg til TESS i Sogndal. Hydraulikk, transmisjoner og festemateriell er produktområder han behersker svært godt.

Den solide fagkunnskapen har selskap av et godt humør og en omgjengelig omgangstone med kollegaer og kunder, og Arve har en sjelden god hukommelse. Og de to staute jubilantene er nok mye av årsaken til at TESS Sogn er et at de best drevne servicesentrene i TESS og lokalt kjent for være en god faghandel med høy servicegrad.

Øyvind Brox

Hedret for lang og tro tjeneste

Onsdag ble Hanne Gro Halvorsen, bosatt i Vestfossen og Kjell Arne Grini, bosatt i Krokstadelva, tildelt Norges Vels medalje for 30 års lang og tro tjeneste i TESS. Jubilantene, som begge er ansatt i TESS Logistikk as, ble hedret ved en enkel tilstelling i TESS-huset i Lier med nærmere hundre kolleger tilstede. Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal stod for overrekkelsen.

Det var mye smil og latter da ordfører Gunn Cecilie Ringdal presenterte eikerværingenes varierte og imponerende innsats i arbeidslivet.

Hanne Gro Halvorsen ble ansatt som regnskapsassistent, men via jobb i ordremottak ble hun ansatt som sekretær i TESS Produksjon med stålslanger i fokus. Etter hvert fikk Hanne Gro utvidet ansvar som kundekonsulent og innkjøper. I 2014 var Hanne Gro førstevalget da divisjonen for slanger skulle ansette koordinator og kundeveileder for slangemonteringen.

- Hanne Gro Halvorsen har en utrolig arbeidsmoral og et eierskap for det hun jobber med som mange kan misunne henne. Hun er alltid positiv, men ogå rask med å si ifra om det skulle være noe. Selv etter 30 år i TESS har du mye å bidra med og TESS ser frem til de neste 30, oppsummerte ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

En sveisen kar
- Etter et langt yrkesliv med sveis, er Kjell Arne Grini for kjendis å regne i sveisebransjen. Han lever for sveis og har full oversikt over det som skjer i sveisebransjen verden rundt. Alltid hundre prosent oppdatert på det som rører seg i bransjen, sa Lierordføreren da hun hentet fram poenger fra Kjell Arnes omfattende CV. Etter en periode som våpenteknisk befal startet han Sveiseservice as i Hønefoss og Sandvika sammen med Ingar Hval. Selskapet ble kjøpt av TESS i 2000 og har senere vært en sentral pådriver for å etablere TESS som størst på sveis i Norge.

Kjell Arne er veldig opptatt av salg og veldig serviceinnstilt overfor kollegaer, kunder og leverandører. Han kan være bastant og bestemt i tilbakemeldingene, dog i de fleste tilfeller med rette forteller kolleger. Og fra dem er det mange gode historier å hente om en sveisen kar som i dag er produktansvarlig for sveis, kapp og slip i TESS Logistikk as.

 

Gunnar Kristensen hedret for 40 år i TESS

Sammen med 30-års jubilantene Hanne Gro Halvorsen og Kjell Arne Grini, ble Gunnar Kristensen, med kalle navnet Dr. Hose, onsdag hedret for 40 år i TESS. Også han fikk mange hyggelige ord fra Lierordfører Gunn Cecilie Ringdal. Vel fortjent, for det er utrolig mye slangekompetanse han har samlet gjennomårene, og Gunnar er vel det nærmeste man her i landet kan komme en professor i slanger.


Gunnar Kristensen ble først ansatt i TESS i 1975. Tre år senere fant han veien til en plattform i Nordsjøen før han stappfull av ny kompetanse var på plass i TESS to år senere. Nå som salgskonsulent og senere avdelingssjef fra 1984 og marketingsjef fra 1991.

Dr. Hose
I 1996 la Gunnar ordreblokka på hylla. Som produktsjef fikk han ansvar for hjertebarna produkter og tekniske løsninger. Den jobben har han fortsatt. Han har med rette fått kallenavn nos Dr. Hose og i TESS er det ingen med mer erfaring innen slangefaget enn Gunnar. Både kunder, produkter og leverandører – utrolig hva han kan. Alt fra melkeslanger til oljebunkring!

En teknisk ressurs
- Gunnar jobber i dag i Divisjon slanger og er en av våre viktigste tekniske ressurser. For mange kunder er han en nyttig teknisk støttespiller og selv etter 40 år i TESS, har Gunnar mye å bidra med. Vi håper han blir i mange år til, er den klare meldingen fra ledelsen i Divisjon slanger.

Tekst og bilder: arne.braadland@tess.no

TESS fortsetter oppkjøp i Nord-Norge

TESS kjøper Proffpartner Brandth

TESS fortsetter oppkjøp av industributikker i Nord-Norge. Torsdag 10. august ble det kjent at TESS Nord kjøper Proffpartner Brandth i Mosjøen. I forrige uke ble TOOLS Industributikken i Harstad handlet inn til TESS Nord as.

TESS kjøper industributikken ProffPartner Brandth i Mosjøen som er fisjonert ut fra A. Brandth AS. Det nye selskapet fortsetter driften under navnet TESS Brandth.

- Vi ser at vi i fremtiden trenger en aktiv og profesjonell eier for å utvikle virksomheten. Det har vi fått i TESS, forteller daglig leder Bjørn-Anton Brandth som eier ProffPartner Brandth sammen med sin bror Paal-Anders Brandth. Begge står på videre for det nye selskapet sammen med en stab dyktige fagfolk. Eierskiftet skjer 1. oktober 2017.

Det er 4.generasjon Brandth som selger ut den delen av A. Brandth AS som omfatter industributikkens virksomhet.

TESS Brandth har håndverkere, transport og anlegg, smelteverk, offentlig sektor og industribedrifter som kunder. Butikken har en bred kontaktflate på hele Helgeland som er bygd opp gjennom mange år basert på tillit og pålitelighet.

TESS overtar en bedrift som har hatt en positiv og sunn utvikling gjennom mange år, mye takket være dyktige ansatte med bred erfaring og posisjonen som velkjent leverandør av verktøy, industrirekvisita, jernvarer, festemidler, elektroverktøy og HMS produkter.

Stor tro på TESS
- Vi har stor tro på at TESS som en innovativ og aktiv eier sammen med oss vil bidra til en fortsatt positiv utvikling og vekst. TESS er også markedsleder og er sterke i produktsegmenter hvor vi i dag ikke er representert. Det betyr at vi nå kan tilby et bredere sortiment til våre kunder og ha de beste forutsetninger for å bli et komplett industrivarehus for Helgeland og et fullverdig TESS servicesenter. I en verden i rask endring har vi tro på store spesialiserte enheter med fokus, effektiv logistikk og gode it-systemer, sier daglig leder Bjørn-Anton Brandth når han oppsummerer tankene bak salget av en virksomhet som har røtter tilbake til 1889.

Lokalt fokus
Det norskeide og landsdekkende konsernet TESS legger stor vekt på nærhet til kundene og lokal tilpasning. - For TESS Brandth betyr det nye muligheter og kundene våre får tilgang til det beste bransjen har å by på av forsyningsløsninger. I samarbeid med blant andre Statoil, drifter TESS kostnadseffektive forsyningsløsninger som vekker oppsikt. Den kompetansen kommer nå våre kunder til gode. Samtidig får kundene nær kontakt med landets ledende slangeleverandør, poengterer Bjørn-Anton Brandth.

Flere TESS i nord
TESS-konsernet har fra før 4 servicesentre i Nordland, og nå til sammen 11 servicesentre i de tre nordligste fylkene. TESS Brandth blir et av 34 servicesentre i regionselskapet TESS Nord as som blant annet har ansvaret for TESS-konsernets virksomheter fra Sogn og Fjordane til og med Finnmark.

Styrker nærheten
- TESS Brandth styrker vår tilstedeværelse på Helgeland. Bedriften har utviklet en sterk positiv kultur for å møte kunden på best mulig måte, Mange års godt arbeid har gitt butikken en solid markedsposisjon. Vi er derfor svært tilfreds med å komme frem til denne avtalen, og ser frem til å utvikle denne posisjonen videre. Vi ser også at et servicesenter i Mosjøen styrker vår nærhet til kunder med landsdekkende avtaler, og i tillegg forsterker servicen til havbruksnæringen på Helgeland, forteller daglig leder Øyvind Brox i TESS Nord as.

Kontaktpersoner:
A. Brandth AS:
Bjørn-Anton Brandth, daglig leder
Telefon: 928 98 888
Epost: bjorn-anton@brandth.no

Paal-Anders Brandth
Telefon: 916 19 257
Epost: paal-anders@brandth.no

TESS Nord as:
Øyvind Brox, daglig leder
Telefon: 70 17 79 20 – 952 22 877
Epost: oyvind.brox@tess.no

 

TESS fortsetter veksten i nord. Kjøper Tools Industributikken i Harstad

TESS kjøper alle aksjene i TOOLS Industributikken i Harstad. Driften fortsetter under navnet TESS Industributikken Harstad med den samme dyktige staben. Dette er det tiende servicesenteret til TESS i de tre nordligste fylkene. Selskapet blir et av 33 servicesenter i regionselskapet TESS Nord as som blant annet har ansvaret for TESS-konsernets virksomheter fra Sogn og Fjordane til og med Finnmark.

- Trygge lokale arbeidsplasser, fremtidsrettet drift, bredere sortiment og løsninger som styrker lokale bedrifters konkurransekraft, er viktig når Industributikken skal møte de utfordringene som venter, sier salgssjef Thor Markussen om hvorfor aksjonærene nå velger å selge seg ut av Industributikken AS.

Krevede marked
Industributikken AS ble etablert i 2004 og er ledende leverandør av verktøy, forbruksmateriell, rekvisita, maskiner etc. til det profesjonelle marked i Sør-Troms, Vesterålen og Lofoten.

- Vi startet med målsetting om å skape hyggelige og trygge arbeidsplasser, lytte til markedet, levere skreddersydde logistikkløsninger med produkter med riktig kvalitet og pris. Det har gitt oss en solid posisjon. Men markedet er i kontinuerlig endring og svært krevende for en liten salgsorganisasjon som også bør ha kapasitet, kompetanse og kraft til å drive utviklingsprosjekter, understreker Thor Markussen.

Best tjent med TESS
Han forteller at Industributikken den siste tiden sonderte muligheter for å bli en del av en større organisasjon og samtidig få tilgang til mer kompetanse, mer kapasitet og nye løsninger. - Allerede fra det første møtet var vi sikre på at selskapet, våre kunder og samarbeidspartnere vil være best tjent med det norskeide og landsdekkende konsernet TESS som legger stor vekt på nærhet til kundene og lokal tilpasning. For Industributikken betyr det nye muligheter og kundene våre får tilgang til det beste bransjen har å by på av forsyningsløsninger. I samarbeid med blant andre Statoil, drifter TESS kostnadseffektive forsyningsløsninger som vekker oppsikt. Den kompetansen kommer også Industributikkens kunder til gode. Samtidig får våre kunder nær kontakt med landets ledende slangeleverandør, poengterer Thor Markussen.

Styrker seg i nord
TESS Industributikken Harstad er det andre servicesenteret til TESS i Troms. Fra før har konsernet servicesenter i Tromsø, og har nå til sammen 10 servicesentre i de tre nordligste fylkene. Industributikken blir et av 33 servicesentre i regionselskapet TESS Nord as som blant annet har ansvaret for TESS-konsernets virksomheter fra Sogn og Fjordane til og med Finnmark. Målet er å ha et nettverk av egne servicesenter og forhandlere som gir kundene god tilgjengelighet i hele regionen.

Lenge på kartet
- Harstad er et område som TESS lenge har hatt ønske om å dekke på en bedre måte ved en etablering. Med TESS Industributikken Harstad har vi fått et servicesenter med dyktige folk med lang fartstid i bransjen og et salgsapparat som styrker vår tilstedeværelse i Sør-Troms, Vesterålen og Lofoten. Mange års godt kundearbeid har gjort at Industributikken har en solid markedsposisjon i området. Målsetningen er å utvikle denne posisjonen videre, forteller daglig leder Øyvind Brox i TESS Nord as.

Kort om Industributikken as
Industributikken AS ble etablert i 2004, og er den ledende leverandør av verktøy, forbruksmateriell, rekvisita, maskiner etc. til det profesjonelle marked i Sør-Troms, Vesterålen og Lofoten. Selskapet har 7 ansatte med lang fartstid i bransjen og omsatte for 30 millioner kroner i 2016. Industributikken AS har vært TOOLS-forhandler siden oppstarten.

Kontaktpersoner:
Industributikken:
Thor Markussen, salgssjef
Mob:932 60 263
Epost: thor@tools-industributikken.no

TESS Nord as: 
Øyvind Brox, daglig leder
Telefon: 70 17 79 20 - 95 22 28 77
Epost oyvind.brox@tess.no

Tekst: arne.braadland@tess.no

Til tjeneste med Sort Belte

Endringer til det bedre i TESS er en kamp mot etablerte sannheter, rotfaste rutiner og grunnleggende behov for trygghet. I sum en velkjent motstand som i de fleste organisasjoner. Da kan det være greit å ha folk med Sort Belte i Lean som leder endringsprosessene. Det er et godt utgangspunkt for gode resultater.

Det er slik ledelsen i TESS tenker når den ser seg om etter verktøy som kan brukes i en kontinuerlig forbedringsprosess. Lean er et slik verktøy, og i august kunne tre TESS-ansatte smykke seg med Sort Belte i Lean. Det er beviset på vel gjennomført kurs og eksamen på det høyeste utdanningsnivå for denne type forbedringsarbeid med tilhørende verktøy og prosesser. Økonomidirektør Ken Morten Steen var først ute for flere år siden. Nå har han fått selskap av salgsdirektør for IF Roar Kleven, senior HMS-K Konsulent Helge Guthormsen i TESS as og logistikk sjef Tore E. G. Liadal i TESS Nord as.

Drøyt halvår
Løpet fra til sertifisering LEAN Black Belt tar drøyt seks måneder. Da er både gult og grønt belte på plass fra kurs på lavere trinn. Med Black Belt er du på toppen som forbedringskandidat med sertifikat til å henge på veggen etter en vellykket eksamen. - Black Belt er det høyeste utdanningsnivået innenfor Lean, og kurset gir stor tyngde både i forhold til å utøve forbedringsarbeid og lede overordnede forbedringsprogrammer i virksomheter, skriver kursarrangøren LEAN Consulting as på sin hjemmeside.

Kontinuerlig forbedring
– Vi er blitt god kjent med filosofien bak Lean-tankegangen og samtidig fått grundig trening i bruken av en rekke verktøy for bruk i kontinuerlig arbeidet med forbedring. I tillegg har det vært nyttig å utveksle tverrfaglige erfaringer med de andre kursdeltagerne. Det har til sammen gitt oss en nyttig ballast og god kompetanse når vi skal jobbe med forbedringsarbeid i vårt daglige virke, forteller de nyslåtte og sertifiserte forbedringsagenter Roar Kleven og Helge Guthormsen. Arbeidet med Lean møter kravene til de nye ISO-standardene, ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015

Forankret i ledelsen
- Det betyr også at arbeidet med Lean må og skal være forankret i toppledelsen. Fordelen er at vi får en felles arena med en tenkemåte og et språk som setter team og personer i stand til å møte utfordringer på en god måte. Da vil vi ha fokus på kontinuerlig forbedringer og jobbe fram enkle og tydelige prosesser som bringer organisasjonen videre, poengterer forbedringsagentene og misjonerer for en nyttig og positivt filosofi der feil er læring.

Styreleder Ansgar Karlsen bekrefter at toppledelsen i TESS bruker Lean som verktøy i prosesser og det kontinuerlige arbeidet med forbedringer i hele konsernet. – Med flere sertifiserte forbedringsagenter vil Lean-filosofien raskere få en naturlig plass i hverdagen, mener han.

I tillegg er Janne Hellebø og Bjørn Vindenes fra TESS Vest sertifisert innen Lean Black belt. TESS Vest har også 3 stk med Grønt belte og 9 stk med Gult belte.

Tekst og bilder: arne.braadlandtess.no

TESS 49 år

 

TESS fyller 49 år 2. september og det feires i alle
våre servicesentre!     - Kom innom for en kakebit

TESS fylte 49 år 2. september og det ble feiret i alle våre servicesentre 1. september!

Se flere kaker her