Nyheter

Avtale med Viking

Avtale med Viking om brannbekledning i Norge

TESS har inngått avtale med Viking Life Saving Equipment om rett til å markedsføre og selge brannvernproduktene deres i Norge.

Avtalen innebærer også en eksklusiv rett til å selge en type yrkesbekledning for brannvern med partikkelbeskyttelse, som er utviklet spesielt for det norske markedet i samarbeid med norske brannfolk. Vikings PBI PartX-drakt er jakke og bukse til bruk under brann- og redningsarbeid.

TESS har lenge hatt relasjoner til lokale brannvesen gjennom arbeidet med akutt forurensning og de interkommunale utvalgene og direkte med brannvesen over hele landet. - Vi er svært fornøyd med at vi nå kan tilby disse markedsledende spesialproduktene, sier Dagfinn Berge, segmentdirektør i TESS.

TESS deltar med stand på Brann og Redning 2019 på Gardermoen 26. - 27. september. Her vises nyheter fra Viking samt andre produkter som er aktuelle for bransjen.

Skal levere brannmannsbekledning til Agderfylkene
Avtalen omfatter Østre Agder Brannvesen, Grimstad brannvesen, Kristiansandregionen brann og redning IKS, Brannvesenet Sør IKS, Flekkefjord Brannvesen, Setesdal Brannvesen IKS og Sirdal brann og redningsvesen.

- Vi er svært tilfreds med at samtlige brannvesen i Aust- og Vest-Agder fylker har valgt å videreføre kontrakten med TESS. Det er Albert E. Olsen (AEO) som har hatt oppdraget. Etter at TESS kjøpte varelageret og driftstilbehøret fra AEO har det vært viktig å sikre eksisterende kunder gode betingelser for videre levering. Med vår avtale med Viking Lifesaving Equipment, kan vi tilby brannmannsbekledning som er utviklet av og for norske brannfolk, sier Dagfinn Berge, segmentdirektør i TESS.

Offentlige fellesinnkjøp Agder (OFA) har kjørt anskaffelsesprosessen på vegne av brannvesenene.

 

 

Nordisk salgsansvarlig for Fire i Viking, Kirsten Møller, med avtalen sammen med innkjøpsdirektør Tor Inge Brunæs og segmentdirektør Dagfinn Berge i TESS.

Kraftsenter på Alnabru åpnet

TESS er landets fremste på sveis og er til enhver tid oppdatert på det siste innen materialteknologi, prosedyrer, arbeidsprosesser og produkter.

Onsdag 28. august åpnet bedriften sitt første kraftsenter innen sveis ved TESS Alnabru. Et knippe sterke leverandører presenterte og demonstrerte sine produkter for de om lag 200 oppmøtte, som trosset de mørke værprognosene. TESS-gründer og CO Erik Jølberg ønsket alle velkomne og presentere bakgrunnen og fremtidsplanene til kraftsenteret.

Fagsjef kompetanse ved Norsk Industri, Kjetil Tvedt, fikk æren av å åpne kraftsenteret på et uortodoks vis. TESS er kjent for å klippe eller koble slanger ved åpninger av sine servicesentre, som erstatter den tradisjonelle snorklippingen. Ved åpningen av

kraftsenteret, kappet Tvedt en stålslange med vinkelsliper med hjelp fra Steinar Eikbu og Arnfinn Berg.

Et av de mest populære aktivitetene for dagen var VR-simulatoren, hvor man virtuelt sveiser med VR-briller og skjerm.

Inne på servicesenteret ble det holdt foredrag foran et fullsatt sal fra leder av kompetansesenteret FeC Kathrine Molvik, Rune Vestbekken fra Contiga, Finn Stølevik fra Kobelco, Jimmy Jahren fra Wangen Sveis og Torgeir Buodd fra Reglo.


Det ble også servert smakfulle wraps og marsipankaker.

Omfattende kriterier

Et kraftsenter må oppfylle kriterier innen følgende kategorier:

-          Service og tjenester
-          Kunnskap og kompetanse
-          Kurs, opplæring, møteplass
-          Kundeoppfølging
-          Lagerhold
-          Robotisering, automatiseringsutstyr fra markedets ledende produsenter
-          Digitalisering, dokumentasjon

Denne høsten vil flere servicesentre utvide tilbudet innen sveisemateriell og tjenester.

Tok imot mannskapet fra brennende tråler

De ansatte ved TESS Tromsø måtte endre sine lunsjplaner onsdag, da besetningen fra den brennende tråleren trengte en hjelpende hånd. TESS leverte senere både slanger til kjølearbeidet og bekledning til de evakuerte.

Da den russiske tråleren tok fyr ved Breivika havn i 11-tiden onsdag, brakte ambulansepersonellet hele besetningen på 29 til TESS som satte lokalene til disposisjon.

– Mange var svart i ansiktet. Det var tydelig at de hadde vært lenge om bord i båten, sier avdelingsleder i TESS Tromsø, Trond Myrvold.

Alle ble sjekket for røykskader og enkelte ble lagt på båre og kjørt til sykehus. Flere ambulanser gikk i skytteltrafikk mellom butikken og UNN i timene etter hendelsen. Flere av besetningen var tydelig preget av situasjonen, og et dyktig ambulansepersonell samt flere TESS-ansatte ga en hjelpende hånd til de som trengte det. Senere på ettermiddagen meldte UNN at de fleste av pasientene var skrevet ut. To personer ble lagt inn til observasjon, men ingen av skadene var alvorlige.

Kapteinen var den siste som forlot skøyta og ble kjørt direkte til sykehuset.

– Vi så det var én person igjen om bord og lurte på om ikke den mannen skulle komme seg i land. Heldigvis ble han kort tid etter hentet av redningsmannskapet, forteller Myrvold.

Leverte slanger og bekledning
Begge TESS Tromsøs avdelinger leverte slanger til arbeidet med slukking og kjøling. I tillegg sto TESS for bekledningstøy til flere av de evakuerte.

– Når det var behov for slanger og bekledning, var vi raske til å bistå, forteller avdelingsleder Eriko Braathen.

Evakuert etter brannen
Torsdag morgen måtte TESS’ sine to avdelinger i Tromsø evakueres grunnet fare for eksplosjon og spredning av brann. Begge avdelingene ligger tett inntil kaia hvor tråleren ligger, og ammoniakktanken om bord utgjør en stor eksplosjonsfare. Tråleren inneholdt omlag 200 kubikkmeter dieselolje som brannvesenet og Kystverket satte i gang tiltak for å begrense utslipp fra skipet. Politimesteren i Tromsø besluttet å evakuere innenfor et sikkerhetsområde på 300 meter, som omfattet 92 personer.

Klokken 11.35 meldte Troms politidistrikt at sikkerhetsområdet ble opphevet og de evakuerte kunne returnere tilbake til sine tilholdssteder.

Alt er større i Texas

TESS Houston har et godt salgsår i 2019. Servicesenteret i Texas er et av de minste i TESS-konsernet, men med riktig utstyr, inventar og arbeidskraft er de i stand til å lykkes i et utfordrende marked.

Bildene viser to store 8” stålslange-bestillingene som nylig ble utsendt fra TESS’ eneste avdeling i USA. Disse sveises, testes, merkes, sertifiseres og sendes vanligvis i løpet av et par uker. Slangene brukes av serviceselskaper til avfasing av tankanlegg.

Øker raskt
Bestillingene på bildene er bare en brøkdel av den daglige driften som forekommer langs Gulfkysten i Texas.

– Vi har økt raskt på grunn av vår kunnskap, kundeservice, responstid, ferdigstillelsestid, kvalitet og evne til å tilpasse oss for å oppfylle kundens krav. Vi har gjort det ganske bra i år med mange store prosjekter, og flere er på vei, forteller daglig leder Eric Hinojosa ved TESS Houston.

– Alt er virkelig større i Texas.

Fabtech signerte avtale

Partnering-avtalen formaliserer samarbeidet mellom selskapene.

Tirsdag 27. august signerte Fabtech en Partnering-avtale med TESS Vest. Avtalen innebærer blant annet en etablering av IF-løsningen Partnerstock hos Febtech.

Erik Jølberg og Arild Eidsvåg representerte TESS under signeringen av avtalen hos Fabtech, som selv stilte med Kjell Tornøe, Jennifer Hägg og Gert Chr. Strindberg.

Eidsvåg og Jennifer Hägg fra Fabtech har i løpet av sommeren utarbeidet innholdet i avtalen som sikrer et fortsatt godt samarbeid mellom selskapene.

Formaliserer 20 års samarbeid
“Det er usedvanlig kjekt å signere denne avtalen med Jølberg omtrent 20 år etter at vi startet et industrielt samarbeid i det som den gangen var Bergens Rørhandel” sier Gert Chr. Strindberg til Fabtech.no.

TESS integrerte forsyningsløsninger er et stadig voksende interessefelt innen de fleste segmenter. Med fordeler som uttakskontroll, døgnåpne og betjeningsløse løsninger, generer løsningene bedre oppetid, forhøyet servicegrad og økt fortjeneste for kundene.

De første vareautomatene kommer på plass hos Fabtech i september.