Nyheter

TESS Øst har kjøpt majoriteten i Smøreteknikk

Tekst: Lasse B Brekke

TESS Øst har kjøpt 70 prosent av aksjene i Valdres-bedriften Smøreteknikk AS. Bedriftens fire tidligere eiere beholder resten av aksjene.

Avtalen ble offentliggjort på Industriens Motemesse i Telenor Arena 28. september.

Smøreteknikk AS ble stiftet i 2008 og består av personer med inntil 35 års erfaring fra bransjen. De prosjekterer og monterer sentralsmøresystemer for industri- og anleggsmaskiner. Hovedlager, serviceavdeling og kontor ligger i Valdres. Fremover vil TESS Øst og Smøreteknikk samarbeide om et bredere servicetilbud over et større nedslagsfelt for kundene på Østlandet.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet til enighet om en avtale. Vi ser på det som en stor styrke å samarbeide for på sikt å kunne tilby landsdekkende faglig support og service, forteller daglig leder Eirik Schlytter i Smøreteknikk AS.

For TESS Øst betyr dette en etterlengtet og utvidet service til entreprenører og anleggsbransjen.

I tillegg vil Smøreteknikk AS bidra til å styrke fagmiljøet i TESS-konsernet og forsterke TESS som en komplett totalleverandør.

Satser på ei digital fremtid

Bursdagsfeiring over hele landet

Blomster og ballonger – velkomstdrinker og kakebonanza. Ingenting skulle mangle når TESS inviterte ansatte og kunder til 50-årslag.

Tekst: Lasse B. Brekke
Bilder: Anders Bakke - Mindfall

Mandag 3. september feiret TESS 50 år siden dørene åpnet for første gang. Ved TESS sine 130 servicesentre var ansatte, kunder og naboer invitert til bursdagsfeiring med kaker og drikke.

På TESS-huset i Lier var det pyntet med grønne ballonger, bannere og jubileumsvimpler. Bordene var dekket med kaker og champagnebrus, og ved inngangen var det lagt en grønn løper hvor gjestene gikk opp og ble møtt med et glass champagnebrus.

160 ansatte, samt kunder og naboer var samlet ved trappen i vestibylen hvor gründer Erik Jølberg ønsket alle hjertelig velkomne.

50 år har naturligvis gitt sine opp- og nedturer. Friskt i minne husker Jølberg den tøffe tiden for ganske nøyaktig ett år siden med sykehusopphold, og gleden ved å komme tilbake på jobb.

– Jeg minnes godt den dagen for ett år siden, da jeg kom tilbake fra sykehuset etter en måned og fikk lov til å være med alle dere i en dag. Den dagen var stor. Og den er fortsatt stor i dag, hvor jeg kan gå på jobb hver eneste dag og være sammen med dere. Så tusen takk skal dere ha for at dere gir meg den gleden.

– Det går bra i TESS om dagen. Vi får i år et resultat som er på linje med tallene fra 2014. Da har vi mestret oljekrisen og kommet tilbake til der vi skal være, fortsatte Jølberg.

Team Logistikk og Slangemontasje fikk hederlig omtale fra Jølberg og applaus for sin spesielt betydelige innsats den siste tiden.

Ansgar Karlsen overrakte Jølberg en stor blomsterbukett på vegne av TESS og holdt en utvetydig tale om en positiv framtid for TESS.

– Vi feirer gullbryllup med stolthet om at vi sammen har fått det til. Vi er 1000 arbeidende sjeler som hver dag arbeider og jobber for og tenker på målet. TESS sine 50 år er starten på fortsettelsen av framtiden.

Alle de oppmøtte sang nesten i kor den berømte TESS-sangen med Berit Hagen som forsanger, før de flotte kakene ble fortært i rekordfart.

Det har kommet inn mange flotte bilder av kreative og selskapskledde servicesentre. 
Her er et knippe utvalgte bilder.

TESS runder 50

Det er 50 år siden gründerne Erik Jølberg og Olav Nygaard sa opp sitt faste arbeide for å følge drømmen. Jølberg sitter fortsatt øverst på berget i TESS og manøvrerer 130 servicesentre med en samlet omsetning på nærmere 3 milliarder kroner.

Tekst: Lasse B. Brekke

TESS er en norskeid og landsomfattende leverandør av tjenester og produkter til drift og vedlikehold. Kjerneproduktene er slanger til alle formål, med tilhørende tjenester i vidt omfang.

2. september 1968 åpnet TESS dørene i Aabyesgate 8 i Drammen for første gang, da under navnet Teknisk Service. Jølberg husker fortsatt best det første salget fra åpningsdagen.

– Det var en 5 meter 1 ¼’’ slange og fire slangeklemmer til den nette sum av 211 kroner og 73 øre. Ordren var forløsende for vårt videre salg, mimrer Jølberg.

En måneds tid før åpningsdagen hadde de to gründerne forsøkt å selge slanger på postordre – uten et eneste salg.

– Vi trodde vi var gode på salg og markedsføring, men her var det skivebom. Vi lærte mye av dette. Det eneste som fungerte var å komme i kontakt med kundene. Vi måtte være proaktive og vise våre varer og kompetanse, forteller Erik Jølberg.

Det samme gjelder nå, 50 år senere; Kontakten med kundene vil alltid være det viktigste for å yte service og tilby kompetanse.

Engasjert og dedikert
Jølberg er fortsatt ved roret – like engasjert og dedikert som for 50 år siden.

– Det er fantastisk å se tilbake på alt man har vært med på å bygge opp. Men like fullt gleden i hva man har i vente, forteller en fremtidsrettet 75-åring.

For Jølberg har ingen planer om å gi seg med det første.

– Jeg har sagt at jeg skal jobbe til jeg er 104 år, så skal jeg ta et hvileår for å finne ut hva jeg skal gjøre videre.

Nasjonal og internasjonal satsing
Med 130 servicesentre og en årlig omsetning på nærmere 3 milliarder kroner, har TESS vokst seg større enn sine konkurrenter. TESS har satset internasjonalt og etablert kontorer og servicesentre i Danmark, Storbritannia, Spania, Brasil, USA og Singapore.

For å styrke bredden av kompetanse og posisjonere seg strategisk i det norske markedet, har TESS gjennomført syv oppkjøp på like mange måneder. Fire av oppkjøpene kommer fra tidligere frittstående forhandlere i Tools-konsernet. Årsaken til oppkjøpet er primært å utvikle TESS som totalleverandør og styrke sin posisjon inn mot eksisterende og potensielle samarbeidspartnere.

Bursdagsfeiring
Mandag 3. september inviterer TESS til bursdagsfeiring ved alle 130 servicesentre over det ganske land.

29. september blir det en storslått jubileumsfeiring for de ansatte med følge i Telenor Arena på Fornebu. I dagene før jubileumsmarkeringen arrangerer TESS Industriens Motemesse 27.-29. september på samme sted, hvor om lag 115 utstillere samles.

Gave langs grønn linje

Pakking og levering av jubileumsgaven til alle ansatte i Norge vare en stor og utfordrende logistikkjobb for Mester Grønn. Og som seg hør og bør; det var en grønn profil hele veien. Mester Grønn. Bring. TESS. Og en bukett med mye grønt.

Det var mye som skulle klaffe for å få fram 820 gaver sent fredag ettermiddag. Vasene kom fra India. Fra Agra nær Taj Mahal, for dem som er lokalkjent. Bukettene ble fløyet inn fra Holland og bøkene kom på pall fra Drammen. Mester Grønn samlet alt i produksjonslokalene ved hovedkvarteret ved Liertoppen.

Eget team
Et team på fire hadde jobben med å pakke og gjøreklar forsendelsene. – På torsdag startet vi med å pakke bøker og vaser og gjøre eskene klare for buketter. På mandag kom de første blomstene fra Holland i ferdige buketter. Alle ble litt trimmet og fikk noen nye blomster før de fikk fuktig omslag og satt på kjølelageret, forteller teamleder Sue Madsen

Utfordrende logistikk
Gaveeskene ble for det meste distribuert via butikkene til Mester Grønn. Dem er det 119 av. TESS har 115. På de fleste steder gikk gavene videre med Bring, men ikke alle steder var det match. Da ble et lokalt TESS servicesenter distribusjonspunkt, og nord i landet ble lokale blomsterbutikker engasjert.

Utsendelsen startet tirsdag og pågikk helt fram til torsdag kveld. – Det har vært noen hektiske dager, sier Monica Neve som har hatt ansvar for prosjektet hos Mester Grønn. 
– Det var mye som skulle på plass, og med skårne blomster er det ikke mye slingringsmonn. Blomstene i TESS-gaven har lang holdbarhet og er levert med vår standard fem dagers holdbarhetsgaranti.

Stor ordre
Monica Neve forteller at jubileumsgaven til TESS var en meget stor ordre for Mester Grønn. – Det er lenge siden vi har hatt noen tilsvarende. For mange år tilbake var det mer vanlig med stort volum på denne type hilsener, nå er det langt mellom hver, sier prosjektleder Monica Neve og gir tydelig utrykk for at Mester Grønn er takknemlige for denne ordren. – Det har vært interessant og utfordrende. Nå håper jeg alt har kommet trygt fram til rette mottaker, avrunder Monica og legger til: Gratulerer med 50 år og ønsker TESS fortsatt lykke til med jubileet.

Og for spesielt interesserte: Buketten er satt sammen av Dusknellik, Germini, Cymbidium, Nellik, Roser og Lisianthus dandert i en grønn seng.