Nyheter

Megastore på Kokstad

Megastore på Kokstad er nå åpnet og Megastoreansvarlig Rose Mari McLeman ønsker velkommen!

TESS har som mål å samarbeide med de beste i alle ledd, og når det kom til arbeidstøy ble Mascot det naturlige valget. Nå starter de sammen en Megastore på Kokstad.

Tekst: Lasse B. Brekke

Mascot er en dansk virksomhet med skandinavisk tilnærming, med eksport til det meste av verden. De har ansatte også i Vietnam, Tyskland og 14 andre land som jobber med å utvikle, produsere, markedsføre og selge verdens beste arbeidsklær og vernefottøy.

TESS Bergen Megastore på Kokstad utenfor Bergen åpnet 13. mars, og ligger i TESS Vest as sine lokaler. Butikkarealet er på godt anvendelige 220 m2.

Hovedutvalget av arbeidstøy og vern i butikken vil være TESS- og Mascot-produkter, men beholdningen vil også suppleres med andre leverandører. Dette vil gi kundene et godt og bredt sortiment. TESS jobber fremdeles med å komplettere sortimentet for å tilby kundene et rikelig og kvalitetsmessig godt sortiment. Butikken vil også ha et bredt utvalg innen personlig verneutstyr som briller, hjelmer, øreklokker, sko, åndedrettsvern, osv.

Fra lager til flerbruksrom
Første etasje vil fungere som et servicesenter, med hovedfokus mot proffmarkedet. Her vil det være vernebekledning for håndverkere, entreprenører og industrimarkedet.

Det blir et showroom/møterom og prøverom på mesanin, hvor et utvalg produkter for segmentene TESS fokuserer på vil være representert (Havbruk, Entreprenør, Shipping, Offentlig og selvfølgelig Olje & Gass).

– Mesaninen gjør det også mulig for oss å holde kundemøter, produktopplæring, leverandørmøter og lignende, forteller butikkansvarlig Rose Mari McLeman.

Aktiviteter på åpningsdagen
På åpningsdagen 13. mars var det kampanjepriser på utvalgte produkter.

Det ble også enkel servering av mat og drikke, og leverandører stilte med representanter som var klare til å bistå med kunnskap og service.

Daglig leder i TESS Vest as, Erlend Gjerdevik, holdt åpningstalen og alle fremmøtte kunder kunne være med på en loddtrekning med fine premier.

Årdal flyttet til nye lokaler

Årdal har åpnet - Velkommen!

TESS følger som kjent sine kunder, og i Årdal ble flytting et nødvendig tiltak. Etter flere måneder med oppussing er nye TESS Årdal åpnet, og 20.mars er det duket for offentlig åpning.

Tekst: Lasse B. Brekke

Da TESS etablerte seg på Årdalstangen i 2008, ønsket flere bedrifter å følge etter. Dørfabrikken Dooria hadde akkurat startet opp med stort engasjement og mange arbeidsplasser for lokalsamfunnet. Men fabrikken slet tungt, og i 2011 stoppet produksjonen for godt. TESS Årdal var blant få bedrifter som opplevde vekst i området, men flere led samme skjebne som Dooria. Andre bedrifter som planla å etablere seg der, har i beste fall blitt lagt på is.

Etter hvert flyttet flere bedrifter nordover til Øvre Årdal og fokuset skiftet også for TESS. Selv om TESS Årdal holdt hjulene i gang på Årdalstangen, ble det større avstand til kundene.

– Det er svært viktig å være tilgjengelig og øke oppetiden for våre kunder. Derfor måtte vi gjøre noe med lokasjonen vår, sier avdelingsleder Harald Mjøs i TESS Årdal.

Økt oppetid
TESS valgte derfor å følge sine kunder, og i juni 2017 kjøpte TESS Årdal lokaler i Tyinvegen 1 i Øvre Årdal.

Lokalene er gamle og var meget slitt, men er nå pusset opp og renovert innvendig.

– Det gjenstår noe arbeid på fasaden, men butikken har blitt veldig flott og vi merker økt trykk fra nye og eksisterende kunder. Mange av kundene er nå i gåavstand i stedet for en god kjøretur unna. Dette er også grunnen til flyttingen og i tråd med vår lean tankegang, hvor vi øker kundenes effektivitet og oppetid, forteller Mjøs.

Tirsdag 20. mars kl.10.00 er det duket for offentlig åpning av TESS Årdal.

Les mer i Artikkel fra porten.no

TESS kjøper ICO

TESS har kjøpt opp 100 % av aksjene i ICO as, og vil overta selskapet fra 2. april. Driften fortsetter under navnet TESS ICO.

Tekst: Lasse Brekke@tess.no
Ved utgangen av 2017 ble alle frittstående Tools forhandlere oppsagt, da kjeden ønsket å rendyrke sine egne butikker. Etter 17 år som medlem av Tools kjeden måtte ICO se seg om etter en ny fremtidsrettet samarbeidspartner.

– TESS var et naturlig valg for oss, ettersom de leverer de samme produktene og tjenestene som vi har fokusert på i alle år, forteller Roger Fagerbakk ved ICO as.

– Samtidig lover vi raskere leveranser og bedre oppbakking. TESS har et stort støtteapparat og engroslager i Norge, sier regionleder Øyvind Brox.

Selskapet blir et av 35 servicesenter i regionselskapet TESS Nord as, som blant annet har ansvaret for TESS-konsernets virksomheter fra Sogn og Fjordane til og med Finnmark.

Fra enmannsfirma til 10 ansatte
ICO as ble startet i 1989 med import av fjellsikringsutstyr som hovedprodukt. Etter hvert har dette blitt erstattet av en rekke andre produkter for industri og anlegg.

Selskapet har utviklet seg fra et enmannsfirma til nå å ha 10 ansatte. Lokalene er bygd ut og renovert, slik at de nå disponerer ca.1 600 m2 areal totalt med over 15 000 lagerførte artikler.

Fagerbakk har valgt å selge 100 % av aksjene til TESS, som vil overta driften fra 02.04.2018. Han vil fortsatt arbeide i firmaet TESS Nord AS.

Kontaktpersoner:

ICO as: Roger Fagerbakk, Eier/styreleder. Mob:971 10 100 Epost: roger@ico.no
John Ivar Brekke, Daglig leder, Mob 907 27 651 Epost: jib@ico.no

TESS Nord as: Øyvind Brox, daglig leder. Telefon: 95 22 28 77
Epost: oyvind.brox@tess.no

 

Kort om TESS
TESS er mest kjent som landets ledende leverandør av slanger for alle formål med tilhørende service og tjenester. TESS er også Norges største leverandør av sveiseprodukter og sterkt voksende som leverandør av hydrauliske systemer, samt en betydelig leverandør av produkter til drift og vedlikehold. Kundene er profesjonelle brukere innen Offshore, maritime, industri, havbruk, landbruk, offentlige aktiviteter og entreprenørvirksomhet. TESS-konsernet har ca. 900 ansatte og 111 servicesentre i Norge. I tillegg kommer etableringer i USA, Brasil, Danmark, Skottland og Singapore, og nylig ble det foretatt ansettelser også på Gran Canaria. TESS solgte varer og tjenester for mer enn 2 milliarder kroner i 2017, og har en solid økonomi rustet for flere oppkjøp.

www.tess.no

Tre år i Singapore

TESS Singapore runder tre år

27. februar feiret TESS Singapore tre år. Siden sommeren 2017 har de utvidet fokuset til også å omfatte onshore-aktivitet.

I 2017 ble det signert en samarbeidsavtale mellom TESS og Hose Supplies, som blant annet utvidet leveransene til stål- og UHP-slanger.

Samarbeidet har fungert meget bra og TESS ser fremover til et fortsatt godt og produktivt kompaniskap.

Vi gratulerer!

– Denne automaten var virkelig bra!

Døgnåpen ubemannet forsyningsløsning fra TESS

Superlativene hagler etter den første kundeundersøkelsen av TESS Uptime RFID.

Tekst og bilder: Lasse B. Brekke

TESS Uptime RFID er en selvbetjent forsyningsløsning der adgangskontroll, RFID-teknologi og kundetilpasset innhold gir kundene tilgjengelige produkter døgnet rundt.

I oktober 2017 ble TESS Uptime RFID i container plassert hos Isachsen Anlegg i Solbergelva. Etter to måneders erfaring ble det holdt en spørreundersøkelse blant de mest aktive sluttbrukerne, hvor brukeropplevelsen skulle kartlegges. Tilbakemeldingene var meget positive:

– Terningkast 6!  – Virkelig bra! – Super!

Det er bred enighet fra sluttbrukerne om verdien av containeren. Tidsbesparende, brukervennlig og enkel å forstå, er uttalelser som går igjen hos de fleste.

– Denne var virkelig bra, forteller Bjørn Fredriksen hos Isachsen.

– Jeg kan hente ut det jeg trenger akkurat når jeg trenger det, og jeg liker den brukervennlige og enkle løsningen. Helt topp!

Behov av flere containere
TESS Uptime RFID gjør arbeidsdagen bedre og enklere for samtlige av de spurte, og alle ser behovet for slike containere ved flere prosjektlokasjoner.

– Vi har flere store prosjekter på nordsiden av Oslo, og slik det er nå må vi reise til butikker for å handle – noe som koster oss tid, penger og ressurser. Derfor hadde det vært lurt å plassere flere slike containere der og ved andre prosjektlokasjoner, forteller Thomas Bjørndal hos Isachsen.

Nye spennende løsninger
Prosjektleder for integrerte forsyningsløsninger i TESS, Kjetil Thorkildsen, mener nøkkelen til suksess ligger i fokus på Lean og en kontinuerlig kartlegging av kundenes behov.

– Disse forsyningskonseptene er bare den spede begynnelsen for Lean-baserte løsninger i TESS.  TESS Uptime RFID er utviklet i tett dialog med kundene våre over tid og treffer derfor godt når det gjelder brukeropplevelse.

Thorkildsen forteller det kommer flere spennende løsninger i løpet av 2018:

– Vi vil fortsette å utvikle gode løsninger som gir besparelser og økt oppetid for våre nåværende og fremtidige kunder.

Fagansvarlig: Roar Kleven 32 84 41 25 og Kjetil Thorkildsen, 32 05 68 52, TESS as